ساخت استخر

ساخت استخر شنا: مراحل و مدت زمان ساخت

تصمیم برای ساخت استخر ایده بزرگی است و ساخت استخر کاری بزرگتر! عملی ساختن این ایده  به زمان نیاز دارد و روند آن می تواند خسته کننده باشد ، اما هرچه در مورد مراحل انجام کار بیشتر بدانید، در زمان اجرا آرامش بیشتری دارید. قصد دارید در حیاط خلوت یا باغ خود یک استخر روباز بسازید، شما می خواهید این کار را در مدت زمان مناسب ، حدود 10-14 هفته پس از شروع به پایان برسانید، ما هم این کار را انجام میدهیم  و شما را از پیشرفت در طول پروژه آگاه می سازیم. هدف ما این است که در اسرع وقت استخر را به شما ارائه دهیم بدون اینکه از کیفیت ساخت زده شود. بنابراین ، هنگامی که ماشه را برای ساخت استخر رویایی خود با استخران میکشید، دقیقاً چه مراحلی  را باید انتظار داشته باشید؟ برای آشنایی با روند ساختن استخر جدید خود ، از ابتدا تا انتها به مراحل زیر نگاهی بیندازید.

استخرهای بتونی باید با کارکرد و فرم متناسب با خاصیت و سبک زندگی شما طراحی شوند. در هنگام ساخت استخر ، حواشی مربوط به سازنده و کیفیت کار آنها را بررسی کنید. مصالح ، معاملات و تجهیزات مورد استفاده همه در ایجاد یک استخر خوب نقشی اساسی دارند.

هدف این است که یک استخر بتونی با عملکرد و فرمی طراحی کنید که هماهنگ با سلیقه، سبک زندگی و بودجه شما شکل گرفته باشد. پاییز و زمستان فصل ایده آل برای شروع ساخت استخرتان است. البته نه برای مناطق سردسیری چون اردبیل یا تبریز که در طول زمستان شرایط جوی نامناسبی دارند.

قبل از بحث در مورد ایده های شما در مورد طراحی و ساخت استخر بهتر است برای درک روند و محدودیت های احتمالی خود تا حد امکان ازکلیات ساخت استخر سر در بیاورید. ملاحظات رایج عبارتند از بودجه ، دسترسی ، شیوه زندگی و ملزومات ملک

مراحل ساخت استخر

گونیتGunite  مخلوط بتن پنوماتیک است که با میلگرد فولادی تقویت شده است.

این موثرترین روش ایجاد استخر از بتن است. گونیت از لحاظ استحکام ساختاری و گزینه های طراحی نسبت به تکنیک های جایگزین ساخت استخر مانند استخرهای بلوکی و آجری برتری دارد. Gunite مخلوطی از بتن متخلخل است که امکان تحمل بهتر انبساط / انقباض را فراهم می آورد و کمتر در معرض ترک خوردگی ، تغییر مکان ، ترجمه یا غرق شدن قرار دارد.

اگر چارچوب استخر را نادیده بگیریم که میتواند بتون مسلح، بلوک و یا آجری باشد، بیشتر مراحل انجام کار برای ساخت استخر بسیار شبیه است.

بررسی سایت یا محل ساخت استخر

مدت زمان: 1 – 2 روز – قاب زمان پروژه: هفته 1

تمام پروژه ها نیاز به یک بررسی اولیه در محل اجرا دارند و در طی گفتگوهایی که کارفرما و پیمانکار در این بازرسی دارند، به ساختمان ، چشم انداز ، اندازه و البته طرح های آن پرداخته میشوند. این بسیار ایده خوبی است که و مطمئن باشید که نکات کلیدی و الهام بخشی طی گفتگو با سازنده دستگیرتان میشود و اطمینان حاصل می کنید که در حین بازرسی ، تمام جوانب ساخت استخر سنجیده شده است:

  • محل استخر و سازه های موجود (خانه ، فضای سبز و نشیمن اطراف استخر ، پارکینگ)
  • بررسی انشعابات آب و فاضلاب، برق و گاز
  • مقررات و استاندارد و جواز توسط شهرداری و دولت
  • مقدار بودجه و انتظارات و خواسته ها
  • گفتگو درباره امنیت و حفظ حریم خصوصی

استخرسازی

مشتری ها دقیقا میدانند که چه می خواهند و استخرشان چگونه باید طراحی شود. داشتن این ذهنیت از طرف مشتری عالی است و  می توانند با بحث در مورد پارامترهای موجود در ساخت استخر با سازنده ، نتیجه ای فوق العاده داشته باشند.

ما اکیداً توصیه می کنیم که لیستی از تمام ملاحظات مورد نظر خود را در روند ساخت استخر درج کنید ، که میتواند شامل موارد زیر باشد:

  1. استفاده از استخر فصلی است یا بتوان درتمام طول سال از آن استفاده کرد
  2. گرم نگه داشتن با هزینه کم
  3. نگهداری آسان
  4. استخر و فضای اطراف به صورتی باشد که تمام خانواده بتوانند استفاده کنند
  5. قادر به نشستن و استراحت کنار استخر
  6. عمق هر قسمت از استخر
  7. از لحاظ بصری و دیداری با کل ملک هماهنگ باشد
  8. ارزش ملک را افزایش دهید
  9. عملی و ایمن

نکته: با دیدن نمونه کارهای سازنده استخر یا عکس های موجود در اینترنت، هم ذهن خود را درمورد سبک زندگی و طراحی چشم انداز باز کنید و هم به سازنده کمک کند تا انتظارات شما برای کار را درک کند. به عنوان مثال فواره ، شکل استخر (دیواره ای منحنی و یا ساده) ، اندازه استخر باشند.

توصیه های گروه استخران بر اساس تجربه ساخت  استخر ما:

  • اگر بچه دارید حتما درباره عمق نواحی مختلف استخر و شکل استخر این مورد را لحاظ کنید.
  • برای لذت بردن از تفریحات کنار استخر و ایجاد سبک ساده برای کاهش هزینه ها و داشتن سبکی بی موقع ، مراحل و شنا را بسازید
  • شکل استخر را طوری طراحی کنید که یک قسمت از خانه یا فضای تفریحی شما باشد (با کل خانه هماهنگ باشد)
  • با کاهش دمای هوا استفاده از استخر هم کاهش میابد ، مهم نیست که روش گرمایشی شما چقدر کم هزینه است ، واقعیت این است که هرچه استخر شما بزرگتر باشد، گرم نگه داشتن آن سخت تر و پرهزینه تر خواهد بود.
  • استخر را با سایر امکانات ملک خود نظیر: آلاچیق، باربیکیو و فضای اطراف استخر (عرشه یا deck) ادغام کنید.

همکاری با متخصصان منظره می تواند در فرآیند ساخت استخر شما کمک کند از جمله ویژگی هایی که می خواهید در کنار انتخاب گیاهان دقیق برای اطمینان از حداقل نگهداری استخر و … استفاده کنید. طراحان منظره همچنین می توانند جنبه های بیرونی مانند عرشه ، باربیکیو، سنگ فرش، آلاچیق و… را در خود جای دهند.

مرحله 3 – استارت

یکی از متداول ترین سؤالاتی که از ما پرسیده می شود اینست که “ساخت یک استخر چقدر طول می کشد تا به پایان برسد؟”اگ شرایط آب وهوایی مساعد باشد، در تامین مصالح تاخیر ایجاد نشود، معمولاً پروژه ساخت استخر حدوداً (6) شش هفته تا (10) ده هفته طول میکشد.

خاکبرداری

مدت زمان تقریبی 1 – 3 روز

بعد از اینکه مسائل مربوط به طراحی و پلن استخر حل شدند ، محدوده استخر باید دقیقاً مشخص شود ، این کار توسط سازنده یا نقشه بردار انجام می شود ، ما به شدت توصیه می کنیم که از سازنده استخر یا یک نقشه بردار استفاده کنید تا اطمینان حاصل شود که استخر در مکان مناسب ساخته شده است، متاسفانه بعد از ساخت استخر در یک مکان اشتباه هیچ راه برگشتی وجود ندارد!

با اتمام علامت گذاری کامل ، اگر شرایط برای کار بیل مکانیکی مهیا باشد که بهتر، چون خاکبرداری استخر را به روشی دقیق انجام می دهد تا از خطوط صاف و تمیز ، اطمینان حاصل کنید. اگر زمین ناپایدار ، شنی ، آباتلاقی یا سنگلاخ باشد، مرحله خاکبرداری مقداری بیشتر طول میکشد.

نکته: دسترسی به محل حفاری بسیار مهم است ، در صورت نبود مسیر مناسب برای حضور بیل مکانیکی، حفر استخر باید بصورت دستی با نیروی کار انسانی انجام شود.

حفاری می تواند بسته به پیچیدگی شکل استخر، دسترسی ، زمین و شرایط آب و هوایی ، از یک روز تا 3 متغیر باشد. تمام خاک های خاکبرداری شده از محل باید خارج شوند و معمولاً در قرارداد درج می شود که در صورت نیاز به طی فاصله اضافی برای انتقال به یک سایت تأیید شده ، ممکن است هزینه های بیشتری وارد شود.

آرماتوربندی و لوله کشی استخر

مدت زمان: 1 – 2 روز

با تکمیل خاکبرداری ، معمولا اطراف استخر با تکه های چوب مشخص می شود، اینکار برای مرحله بعدی آرماتور بندی استفاده می شود. اینکار توصیه میشود به این خاطر که مرزها و سطوح لازم برای ساخت استخر را تعیین می کنند.

برای ساخت دیواره های استخر روش های مختلفی وجود دارد، آرماتور بندی همراه با شات کریت، ترکیب بلوک و میلگرد، و یا حتب استفاده صرف از بلوک و آجر، گروه استخران توصیه روش آرماتور بندی به همراه شات کریت (پاشیدن بتن) را توصیه میکند.

کلاف های میلگرد بافته شده همچنین شامل لبه های استخر، پله ها یا طاقچه هایی در طرح خواهد بود. با استفاده از زین های پلاستیکی مخصوصی که وجود دارد، فولاد را از روی زمین و دیوارها بالا می برند تا به این ترتیب بتن پاشیده شده بتواند تمام آرماتورها را در برگیرد.

با تثبیت آرماتورهای کف و بدنه استخر، همزمان مرحله پیش لوله کشی با تمام لوله های مورد نیاز ، خطوط ، چراغ ها و اسکیمرهای داخل دیواره استخر، تمام چراغ ها و خطوط برقی استخر نیز گذاشته خواهد شد. برای اطمینان از عدم ورود مواد در لوله ها در مراحل بعدی ساخت ، لوله ها بسته می شوند. انتهای لوله ها که در خارج از استخر قرار دارند آزاد گذاشته میشوند تا در مرحله بعدی که نصب تجهیزات استخر است فیکس شوند.

آرماتوربندی استخر

روش آرماتوربندی استخر

استخر مکانی برای تجمع حجم زیادی آب می باشد که طبیعتا این حجم از آب موجب وارد شدن فشارهایی به دیواره و کف سازه می شود. با در نظر گرفتن اسکلت سازه استخر از جنس بتن و مقاومت کم بتن در برابر تنش و نیروهای کششی وارد بر خود، اهمیت دارد تا زیر بستر بتنی استخر شبکه ای از میلگرد قرار بگیرد تا جبران کننده این نیروی کششی شود. بر همین اساس لازم است آرماتوربندی استخر مطابق با اصول خاص خود انجام گیرد. طریقه آرماتوربندی استخر را به صورت مرحله به مرحله برای شما آورده ایم:

  1. طراحی سازه استخر

پیش از شروع هر کاری مهندسان ناظر ابتدا به بررسی محل احداث استخر می پردازند. این بررسی به گونه ای بوده که استقامت خاک بستر استخر را مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهند. پس از آن خاک بستر را یکدست می کنند. به این گونه که اگر بخشی از بستر سنگ ریزه داشت اقدام به پاکسازی می نمایند. اکنون نقشه آرماتور بندی استخر را تهیه و مطابق با اصول درج شده در نقشه اقدام به ادامه مراحل ساخت استخر می کنند. محاسبات سازه استخر اصولا با توجه به ابعاد و طرح هندسی مورد نظر مشتری انجام می گیرد.

  1. سایز میلگرد استخر

میلگرد به دلیل قابلیت ارتجاعی که دارد باعث جبران نیروی کششی بتن می شود از همین رو اهمیت دارد اسکلت استخر را با استفاده از میلگرد به مقاومت مورد نظر برسانند. سایز میلگرد استخر معمولا قطرهای ۱۱.۳ ، ۱۶ و ۱۹.۵ میلیمتر و با طول های ۱۰ ، ۱۵ و ۲۰ متر می باشد. البته ناگفته نماند این مقاطع متناسب با سایز استخر متغیر است. تعداد میلگرد در استخر هم مطابق با سایز و نوع شبکه بندی مش که توسط مهندس ناظر تعیین می گردد قابل محاسبه می باشد.

خم آرماتور استخر از دیگر مسائل پر اهمیت است که باید متناسب با سایز میلگرد انجام گیرد. به این صورت که آرماتورهای تا سایز ۱۲ میلیمتر را با استفاده از دست می توان خم نمود. ولی آرماتورهای از ۱۲ میلیمتر به بالا را با استفاده از دستگاه مکانیکی مجهز به فلکه خم می نمایند. نکته دیگر در خم آرماتور استخر آرماتورهای ساده می باشد که باید حتما به قلاب ختم شوند در صورتیکه آرماتورهای آجدار را می توان به صورت گونیا نیز خم کرد. همچنین سرعت خم آرماتور نیز باید مطابق با استانداردی باشد که از سوی مهندس ناظر تعیین می شود. و نکته آخری که باید در این مرحله مد نظر قرار دهید درجه حرارت محل انجام خم آرماتور می باشد. از خم آرماتورها در درجه حرارت کمتر از ۵ درجه به جد خودداری کنید.

  1. آرماتوربندی استخر

آرماتوربندی دیواره استخر را بعد از اجرای کامل آرماتوربندی کف استخر اجرا می کنند. برای آرماتوربندی کف استخر لازم است شبکه مش را به صورت کارگاه های کوچکتر خارج از محل سرهم بندی کنند سپس به محل اصلی انتقال دهند. به همین منظور آرماتورها را با استفاده از آچار گوساله و یا با از ماشین خم و قیچی میلگرد آرماتورها را به اشکال مورد نیاز خم می کنند. در این مرحله لازم است تا متصدیان به نوع میلگرد ها، طول و سایز آرماتور، محل و زاویه خم و همچنین طول قلاب ها دقت نمایند تا دقیقا مطابق با آنچه که در نقشه مقرر شده است انجام شود.

دقت کنید بستن آرماتور باید به نحوی باشد تا هنگام جابجا کردن شبکه مش از محل خود تکان نخورد ضمن آنکه فاصله به میزانی باشد تا که بزرگترین دانه بتن از بین آن عبور کند و در محل مورد نظر قرار بگیرد. اتصالات آرماتوردر ساخت سازه های بتن آرمه اتصال میل گرد اغلب به صورت پوششی می باشد. اتصال پوششی را برای اتصال آرماتورهای تا نمره ۳۲ بکار می بندند به گونه ای که بعد از در کنار هم قرار دادن دو مقطع، آن را به وسیله سیم آرماتوربندی به یکدیگر متصل می کنند.

جهت بالا بردن مقاومت استخر در برابر نیروهای کششی باید داخل شناژ بتن را چند ردیف آرماتور در بالا و پایین میلگرد های طولی قرار دهند سپس آرماتورهای عرضی را به آن متصل نمایند. اکنون مقاطع طولی و عرضی را در داخل قالب بندی شناژ قرار می دهند. قفسه های بافته شده میلگرد باید به میزان ۵ سانتیمتر کمتر از پهنای قالب شناژ باشد. دلیل این کار غرق شدن کامل آرماتور در درون بتن و جلوگیری از زنگ زدن آن به دلیل قرار گرفتن در برابر عوامل محیطی مرطوب، آب باران یا برف می باشد.

مرحله پاشیدن بتن (شات کریت یا گونیت)

پس از اتمام آرماتوربندی  داخل گودال خاکبرداری شده ، زمان آن است که لوله کشی های دیواره و کف استخر انجام شود. با توجه به نقشه دقیق برای قرار دادن مناسب کلیه جت های برگشت آب ، ویژگی های آب ، خطوط مکش و سیستم لوله کشی آبگرم ، مکان های لوله کشی دقیقاً ترسیم شده اند تا عملکرد و سرویس دهی استخر در دراز مدت به حداکثر برسد.

اکنون زمان آن فرا رسیده است که بتن روی آرماتور پاشیده شود. نکته اصلی اینست که برخلاف بتن ریزی ساختمان، بتن ریزی استخر به قالب بندی احتیاج ندارد . اگر تا حالا این نحوه شات کریت بتن به دیواره استخر را ندیده اید پیشنهاد میکنیم ویدیوی زیر را مشاهده بفرمایید .

نحوه ساخت استخر

بعد از انجام مرحله پاسیدن بین به روش شات کریت ، باید حداقل 24 ساعت زمان داد که سخت شود و حداکثر 2 هفته طول می کشد تا به نهایت استحکام برسد. برای مدت یک هفته باید هر روز سه بار بتن را آب داد. البته یک روش آب بندی استخر این است که در همین زمان مواد ضد آب را روی بتن به کار برد. چون بتن به قول معروف تشنه است.

مراحل بعدی ساخت استخر شما استفاده از باند شلیک به قاب فولادی است. شات کریت ترکیبی از شن ، سنگ و سیمان است که با “شلیک” مخلوط بتونی در اطراف آرماتور بندی استخر شما انجام می شود.

نکته: اطمینان حاصل کنید که رطوبت در بتن تازه نگه داشته می شود تا از ترک خوردن جلوگیری شود

پس از انجام شات کریت ، یک دوره “مراقبت” وجود دارد که برای اطمینان از نشانه های بتنی لازم است اجرا شود ، اگر این مورد به درستی رعایت نشود ، تمامیت ساختاری بتن ضعیف می شود.

شما (یا سازنده) باید تقریباً 5 روز در هر روز 2 تا 3 بار بتن را آب بدهید. این کار به حفظ رطوبت موجود در بتن کمک می کند و به پوسته اجازه می دهد تا ضمن حفظ استحکام خود ، به طور مساوی بدون ترک خوردگی خشک شود.

مرحله 6 – لوله کشی و تجهیزات

شبکه لوله هایی که آب را به داخل و از درون استخر انتقال می دهند به عنوان اصلی ترین سیستم لوله کشی استخر گفته می شود. خیلی مهم است که این قسمت از سیستم لوله کشی استخر به درستی طراحی شود.

با در نظر گرفتن هر یک از جنبه هایی مانند موقعیت استخر ، ارتفاع ، ویژگی های آب ، با توجه به ظرفیت کلی استخر و اندازه پمپ های استخر یک استخر و آبگرم ترکیبی معمولی دارای شبکه ای از لوله کشی است که ممکن است از 12 لوله در کل در خندق اصلی لوله کشی تجاوز کند.

مزایای لوله کشی استخر ما:

  • حداکثر استانداردهای لوله کشی صنعت استخر
  • استفاده از اتصالات کمتر برای افزایش کارایی
  • حداقل قطر داخلی 2 اینچ یا 2.5 اینچ در تمام خطوط ورودی و برگشت
  • اسکیمرهای سطح جداگانه و زهکش های اصلی

قبل از شروع نصب هرگونه تجهیزات ، تمام خطوط لوله کشی تحت فشار قرار گرفته اند تا اطمینان حاصل شود که در حین ساخت هیچ خسارتی دیده نشده است. تمام استخرها به پمپ ، فیلتر ، چراغ های LED و نوعی سیستم ضد عفونی (کلرور آب نمک یا دستگاه دوز شیمیایی) نیاز دارند.

نکته: تجهیزات ، قلب استخر است و در حفظ و نگهداری از تجهیزات بیشترین زمان را باید بگذارید ، همیشه از کیفیت تجهیزات اطمینان حاصل کنید ، تجهیزات قابل اطمینان نصب شده باشد ، و سعی کنید تجهیزات استخر ارزان قیمت تهیه نفرمایید!

بسیاری از استخرها همچنین دارای خطوط گرمایش ، گاز یا پمپ حرارتی هستند. سایر تجهیزات کمکی می توانند شامل فواره ها ، واحدهای اتوماسیون و امنیتی استخر ، پمپ های تقویت کننده و تجهیزات جکوزی باشند.

همچنین استخر به نوعی تمیز کننده اتوماتیک استخر نیاز دارد تا نگهداری به حداقل برسد.

مرحله 7 – کاشی کاری استخر

در این مرحله استخر خودش رو نشون خواهد داد زیرا کاشی کارا ن با تجربه ما با نصب دقیق همه کاشی ها و مصالح سنگ تزئینی شما را شگفت زده می کنند. اگرچه این کار سخت است به خصوص در گرمای تابستان ، نتیجه باعث می شود خانواده شما در حیرت قرار بگیرند !

در مرحله کاشیکاری، بر خلاف کاشی کاری آشپزخانه و یا سرویس ها خانگی که معمولا دوغابی کار میشوند، کاشی ب استفاده از ترکیبی خاص از سیمان و مواد آب بندی به بدنه و کف و لبه های استخر چسبانده میشود. البته قبل از کاشیکاری باید یکبار استخر پر از آب شود تا از مراحل قبلی آب بندی اطمینان حاصل شود. آب داخل استخر به مدت سه تا چهار روز نگه داشته میشود. اگر آب استخر کم نشد یا مقدار کم شدن آب آن با توجه به جذب آب توسط بدنه خشک استخر و یا تبخیر منطقی بود، مرحله کاشیکاری انجام میشود. ولی اگر مقدار کم شدن آب استخر زیاد بود دوباره باید استخر آب بندی شود. سازندگان استخر معمولا این مرحله را نادیده میگیرند، درحالی که یکی از مهمترین مراحل ساخت استخر همین مرحله است.

در مرحله کاشیکاری هم دوباره به مواد سیمانی ترکیبی خاص از یک نوع چسب آ بندی استخر انجام میشود. همچنین بندهای کاشی نیز باید آب بندی شوند. بعد از مرحله کاشیکاری باید روی آن را با استفاده از گونی و یا هر محافظی از خشک شدن سریع آن جلوگیری کرد و هر روز به مدت یک هفته آب داد.

انواع مختلفی از کاشی های استخر وجو دارند که میتوانید استفاده کنید. ولی مفمولا از نوع کاشی استخری ریز که روی صفحات مشبکی چسبانده شده استفاده میشود.

تحویل و نگهداری

مدت زمان: 1 روز – قاب زمان پروژه: هفته 9

بعد از اینکه ساخت استخر کامل شد، سازنده باید تاسیسات را روشن کرده و “واگذاری” را کامل کند و جزئیات آن را توضیح دهد. همچنین نحوه نگهداری عمومی نیز  گوشزد خواهد شدو آنچه از طرف شما به عنوان مالک انتظار می رود به طور دوره ای بررسی کند را تحت پوشش قرار می دهد.

تجهیزات تعمیر و نگهداری که باید شامل شوند عبارتند از: پمپ آب ، قطب ، چابک ، برس ، سر وکیوم ، نمودار CPR و کیت تست آب

نکته: توصیه می کنیم خودتان یادداشت بگیرید (همانطور که به قول خودتان نوشته شده است بسیار آسان تر از یک سطح بالا برای انجام لیست به یاد خواهید آورد)

در ابتدا در 4 – 6 هفته اول از پر کردن استخر ، به مراقبت بیشتری نیاز خواهید داشت. این شامل مسواک زدن به دیوارها برای از بین بردن کلسیم اضافی و جاروبرقی استخر برای از بین بردن زباله های موجود در کف و لکه دار کردن سطح تازه است.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.